Copyright Uriah Heep Suomi Finland ry 2012 www.uriah-heep.fi   Email   info@uriah-heep.fi

 

ellogo2

 

Etusivu - Uutiset  - Ohjelma - Esiintyjät - Pääsyliput - Kulkuyhteydet - Vieraskirja - Linkit  - Ota yhteyttä    flagIn English

 

EIRIKUR HAUKSSON

 

 

ERIK.jpg

www.eirikur.info

 

Eirikur Hauksson (joka tunnetaan myös nimillä Erik Hauksen ja Eric Hawk) on islantilaissyntyinen Norjassa asuva laulaja joka aloitti rockmuusikon uransa 1970-luvun lopulla. Kotimaassaan Islannissa hän saavutti menestystä yhtyeissä Start ja Drysil sekä sooloartistina. Muutettuaan Norjaan 1980-luvun lopulla hän liittyi Artch-yhtyeeseen joka saavutti kansainvälistäkin menestystä. Bändin hajoamisen jälkeen Hauksson on esiintynyt sekä omillaan että satunnaisesti eri yhtyeiden ja projektien kanssa joista nykyäänkin toiminnassa on Magic Pie.

 

v. 2005 lähtien hän on toiminut Ken Hensleyn keikkakokoonpanossa Live Fire laulaja/kitaristina.  Jämsän  Himoksella Easy Livin’ –tapahtumassa hän esiintyiensimmäistä kertaa Uriah Heep Legends –kokoonpanon kanssa.

 

Rockuran lisäksi Eirikurin uraan kuuluu Euroviisut. Jo v. 1985 hän oli mukana ryhmässä joka edusti Islantia kun maa ensimmäistä kertaa osallistui Euroviisuihin ja v. 1989 taas uuden kotimaansa Norjan edustana. Kolmannen kerrran hänet nähtin finaalissa v. 2007 Helsingin kilpailuissa.

 

 

 

uhsf