Copyright Uriah Heep Suomi Finland ry 2012 www.uriah-heep.fi   Email   info@uriah-heep.fi

 

ellogo2

 

Etusivu - Uutiset  - Ohjelma - Esiintyjät - Pääsyliput - Kulkuyhteydet - Vieraskirja - Linkit  - Ota yhteyttä    flagIn English

 

KEN HENSLEY

 

 

ken2

www.ken-hensley.com

www.myspace.com/kenhensleymusic

 

Ken Hensley oli Uriah Heepin johtaja 1970-luvun aikana. Hän teki suurimman osan sävellyksistä ja sanoituksista, soitti sekä kosketinsoittimia että kitaraa ja jopa lauloi itse joitain kappaleita, näistä tunnetuimpia ovat Lady In Black ja Look At Yourself. Muita tunnetuimpia Hensleyn sävellyksiä ovat Easy Livin', The Wizard ja Stealin'.

 

Hensley erosi yhtyeestä vuonna 1980 keskittyäkseen soolouraansa joka jäi kuitenkin lyhyeksi kun hän liittyi amerikkalaiseen Blackfoot-yhtyeeseen kosketinsoittajaksi. Vuonna 1985 Uriah Heepin alkuperäisen laulajan David Byronin kuoleman jälkeen Hensley jätti Blackfootin ja järjesti kokonaan uudelleen elämänsä. Hän raitistui, lopetti soittamisen ja vetäytyi kokonaan julkisuudesta. Asetuttuaan asumaan pysyvästi Amerikkaan hän meni uusiin naimisiin, tuli uskoon ja hankki itselleen päivätyön mm. vahvistimia markkinoivasta St. Louis Music- firmasta.

 

Hensley pysytteli toistakymmentä vuotta enimmäkseen poissa julkisuudesta kunnes teki paluun musiikin pariin pääasiassa uskonnollisia lauluja sisältävällä albumilla A Glimpse Of Glory (1999) joka oli hänen ensimmäisen soololevytyksensä sitten vuoden 1981. Jatkoa seurasi levyllä Running Blind (2002) joka oli enemmän "normaali" rocklevy eli sanoitukset olivat yleisluontoisempia eivätkä käsitelleet uskonasioita. Ensimmäinen oma kiertue yli kahteenkymmeneen vuoteen alkoi Suomesta alkuvuodesta 2002 ja eteni muihin Pohjoismaihin, Keski-Eurooppaan, Englantiin ja Venäjälle. Seuraava albumi The Last Dance (2004) jatkoi edellisen levyn linjoilla ja myös sen myötä Hensley kävi Helsingissä Tavastia-klubilla esiintymässä.

 

Vuonna 2006 Hensley sai valmiiksi jo pitemmän aikaa valmisteilla olleen projektin: omaelämäkerrallisen kirjan When Too Many Dreams Come True. Kirjaprojekti synnytti myös idean samanaiheisesta albumista ja toukokuussa 2007 julkaistiin vahvasti omaelämäkerrallinen teemalevy Blood On The Highway. Levy on poikkeuksellinen sikäli että sillä kuullaan useita vierailevia laulajia: toinen entinen Uriah Heep -mies John Lawton, Black Sabbathista, Deep Purplesta ja Trapezesta tuttu Glenn Hughes, mm. Company Of Snakes ja Masterplan- yhtyeissä laulanut Jorn Lande sekä Eve Gallagher. Hampurissa Fabrik-klubilla järjestetty levynjulkaisukonsertti nauhoitettiin ja julkaistiin DVD:llä. Heinäkuussa 2007 Ken nähtiin taas Suomessa, tällä kertaa Joensuun Ilovaarirockissa uuden yhtyeensä Live Fire kanssa.

 

Myös 2008 Hensley vieraili Suomessa mutta nyt ensimmäistä kertaa ilman yhtyettä. Lokakuussa On The Rocksissa Helsingissä sai yleisö todistaa ainutlaatuista sooloesiintymistä jossa kuultiin parhaita paloja Uriah Heep -ajalta sekä soolouralta, konsertissa hän myös esitti joitain vielä julkaisemattomia uusia kappaleita. Samana vuonna Espanjassa järjestetyssä HeepVention 2008 -tapahtumassa hän esiintyi yhdessä muiden entisten Uriah Heep -miesten Lee Kerslaken, John Lawtonin ja Paul Newtonin kanssa.

 

Seuraavan vuoden elokuussa olikin sitten vuorossa tämän yhteisesiintymisen toisinto Suomessa Easy Livin’ In Salo -tapahtumassa. Tämän lisäksi hän soitti edellisvuoden tapaan omat soolokeikkansa Helsingissä ja Salossa.

 

Heinäkuussa 2011 järjestettyyn toiseen Easy Livin’ -tapahtumaan Ken toi mukanaan oman vakituisen keikkakokoonpanonsa Live Firen. Yhtye koostuu norjalaisista huippumuusikoista ja laulajana toimii Norjalaistunut Eirikur Hauksson joka on suomalaisille tuttu etenkin v. 2007 Suomen Eurovision laulukilpailuista joissa hän edusti synnyinmaataan Islantia. Yhdessä Live Firen kanssa tehty studioalbumi Faster julkaistiin pari kuukautta ennen toukokuussa.

 

Hensleyn pitkään valmisteilla ollut sooloalbumi Love … And Other Mysteries julkaistaan toukokuussa ja uusia kappaleita kuultaneen myös Salossa elokuussa vanhojen Uriah Heep-hittien ohessa. Salossa Ken esiintyy muiden entisten Heep-miesten kanssa lauantain pääkonsertissa ja vierailee veljensä Trevorin Afterpartyn keikalla ja lisäksi vetää perjantaina oman Songwriting Class sessionsa.

 

 

 

 

uhsf