Copyright Uriah Heep Suomi Finland ry 2012 www.uriah-heep.fi   Email   info@uriah-heep.fi

 

ellogo2

 

Etusivu - Uutiset  - Ohjelma - Esiintyjät - Pääsyliput - Kulkuyhteydet - Vieraskirja - Linkit  - Ota yhteyttä    flagIn English

 

LEE KERSLAKE

 

 

lee1

www.leekerslake.com

www.myspace.com/lee_kerslake

 

Lee Kerslake on ”The Heep Drummer”. Hän liittyi Uriah Heepin rumpaliksi jo yhtyeen uran alkuvaiheessa vuonna 1971 ja jätti yhtyeen viisi vuotta sitten. Kahdeksankymmentäluvun alussa hän tosin oli kaksi vuotta poissa yhtyeen riveistä jolloin hän oli mukana Ozzy Osbournen alkuperäisessa Blizzard Of Ozz bändissä ja soitti Osbournen klassikkoalbumeilla ”Blizzard Of Ozz” (1980) ja ”Diary Of A Madman” (1981). Uriah Heepissä hän esiintyi lähes kolmenkymmenenviiden vuoden aikana kaikkiaan kuudellatoista studioalbumilla.

 

Myös Kerslaken musiikkiura alkoi jo 60-luvun puolessavälissä. Jo ennen Uriah Heep -aikoja hän soitti yhdessä Ken Hensleyn kanssa yhtyeissä The Gods (1967-1969), Toe Fat (1970) ja Head Machine (1970). Sen lisäksi hänellä oli oma projekti National Head Band joka julkaisi yhden albumin v. 1971. Sen jälkeen ei Heepiltä riittänyt aikaa omille sooloprojekteille kunnes 2000-luvun alussa Lee lyöttäytyi yhteen vanhan Ozzy Osbourne- ja Uriah Heep- basistin Bob Daisleyn (myös Gary Moore, Black Sabbath jne.) kanssa. Syntyi superbändi Living Loud jossa muut jäsenet olivat: Jimmy Barnes (Cold Chisel) - laulu, Steve Morse (Deep Purple, Dixie Dreggs, Kansas) - kitara sekä Don Airey (Ozzy Osbourne, Gary Moore, Whitesnake, Rainbow, Deep Purple jne.) - kosketinsoittimet. Yhtyeen studioalbumi julkaistiin 2004 ja seuraavana vuonna tuli sekä live-CD että -DVD. Jatkoa tälle projektille ei kuitenkaan ole seurannut jäsenten kiireisistä aikatauluista johtuen.

 

Vuoden 2007 alussa julkistettiin tieto että Kerslake ei enää terveydellisistä syistä johtuen pysty jatkamaan soittamista Uriah Heepissä. Sen jälkeen hän on pitänyt matalaa profiilia esiintyen silloin tällöin eri kokoonpanojen kanssa. Saksalaisen Masters Proejct -bändin kanssa hän on tehnyt joitain konsertteja ja myös Ken Hensleyn ja John Lawtonin kanssa esiintynyt toisinaan. Syyskuussa 2008 Espanjassa Heepvention2008 -tapahtumassa mukana oli myös Paul Newton ja sama porukka nähtiin ensimmäisessä Easy Livin’ In Salo -tapahtumassa 2009.

 

Kerslakesta on sen jälkeen tullut tuttu vierailija Suomessa sillä seuraavan kerran hänet nähtiin täällä toukokuussa 2010 Salossa K-40-tapahtumassa yhdessä paikallisista muusikoista kootun Carballo Familyn kanssa. Sama ryhmä toimi myös hänen taustabändinään kahdella keikalla Himoksella ja Kouvolassa helmikuussa 2011. Saman vuoden heinäkuussa järjestettiin järjestyksessä toinen Easy Livin–tapahtuma – tällä kertaa Jämsän Himoksella - ja meno jatkuu taas 2012 elokuussa Salossa.

 

Viime ajat Kerslake on työstänyt ensimmäistä sooloalbumiaan yhdessä mm. Company Of Snakesista tunnetun Stefan Berggrenin kanssa. Salossa Kerslake esiintyy lauantain pääkonsertin lisäksi myös perjantaina jolloin hänen kanssaan soittaa Carballo Family.

 

 

 

 

uhsf