Copyright Uriah Heep Suomi Finland ry 2012 www.uriah-heep.fi   Email   info@uriah-heep.fi

 

ellogo2

 

Etusivu - Uutiset  - Ohjelma - Esiintyjät - Pääsyliput - Kulkuyhteydet - Vieraskirja - Linkit  - Ota yhteyttä    flagIn English

 

PAUL NEWTON

 

 

paul

 

Paul Newton oli Uriah Heepin alkuperäinen basisti, Hän oli mukana alkupään levyillä Very ’Eavy Very ’Umble (1970), Salisbury (1971) ja Look At Yourself (1971) soittaen mm. sellaisilla klassikkokappaleilla kun Lady In Black, Gypsy, Look At Yourself ja July Morning. Hän myös osallistui useiden kappaleiden säveltämiseen.

 

Jo ennen Heep-aikoja hän oli soittanut yhdessä Ken Hensleyn kanssa The Gods -yhtyeessä jossa myös Lee Kerslake oli mukana, heidän yhteistyönsä juontaa juurensa siis jo yli 40 vuoden taakse. Newton lähdettyä yhtyeestä hän liittyi Spiceen ja itse asiassa Newtonin ehdotuksesta Hensleytä pyydettiin mukaan tähän yhtyeeseen kun he päättivät ottaa kokoonpanoon myös kosketinsoittimet. Pian Hensleyn mukaan tulon jälkeen ryhmän nimeksi muutettiin sitten Uriah Heep.

 

Heepistä lähtönsä jälkeen Newton päätti lopettaa ammattimuusikon uran ja lähti opiskelemaan jatkaen soittamista vain harrastuksena. Mm. yhdessä toisen entisen Heep-miehen Salisburylla soittaneen Keith Bakerin kanssa hänellä oli yhteinen bändi 1990-luvulla. Lähes kolmenkymmenen vuoden eron jälkeen Newton lyöttäytyi taas yhteen entisen soittokaverin kanssa Hensley/Lawton Bandin esiintyessä Heepvention2000-tapahtumassa Lontoossa ja hänen soittoaan kuullaan konsertista nauhoitetulla live-levyllä The Return (2001).

 

Kansainvälisessä Heepvention2008 fanitapahtumassa Espanjassa neljä vuotta sitten ryhmä koottiin taas kasaan, nyt vielä Lee Kerslakella vahvistettuna. Tästä sai alkunsa idea tuoda herrat musisoimaan yhdessä Suomeen ja elokuussa 2009 tämä toteutui kun he uusivat yhteistyönsä Easy Livin’ In Salo -tapahtumassa. V 2011 ryhmä oli taas kasassa Easy Livin- tapahtumassa Jämsän  Himoksella ja tänä vuonna taas uudestaan Salossa.

 

 

 

 

uhsf